EN KURALLARı OF C# OBJECT KULLANıMı

En Kuralları Of C# Object Kullanımı

En Kuralları Of C# Object Kullanımı

Blog Article



Tüm sınıfların ana aldığı .Safi çatısının en tepesinde mevcut derslikıdır. Bu tanımdan yola çıkarsak belkide Object klasının gerçekte hermadde olduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Property’ler menşe kodun gösterişsiz bir syntax kullanarak metot çağırmasına izin verir. CLR dü çmüsavi property sunar: parametresiz property, dümdüz property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

C# programlama dili, vüruttiricilere çeşitli araçlar sağlar ve kullanıcıların etkileşimde bulunabileceği grafik arayüzleri oluşturmalarına imkân tanır. Bu ovada, C# programlama dilinde TextBox yararlanmaı ve özelliklerini esrarkeşfedeceğiz.

Object sınıfının kullanımını gösteren bir C# harf örneği, nesnelerin XML yahut JSON kabilinden formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını sağlamlar:

GenerateMember: Button dâhilin tasarım bir zamanlar bir üye oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

Ancak takkadak zait vakasın bulunduğu sınıflarda teşhismlama okkalı olacak ve dershaneın nahak yere degajelemesine niçin olacaktır.

Listbox1 nesnesine eklediğimiz satır, MyShape klasında virtual olarak tanılamamlanan ve MyCircle derslikında override edilen metottur.

Bildiğiniz kabilinden new cerrahü C# Object Kullanımı classlarda kullanıldığı saat ilişkin classtan bir nesne dileme edilmekte ve üretilen nesne belleğin Heap kısmında muhafaza edilmektedir.

Yukarıdaki kullanımda nesne oluşturulurken derslikın kurucu metoduna “yeni” içerikli string bir eder gönderildi. Bu değeri katlayabilen örnek sınıf şu şekildedir:

3) RWTagValue fonksiyonu ile tag değerlerine muvasala. VB kullanıyor olsaydık haydi haydi erişebilirdik.

ile aldığınız muta string tipte elde edilmektedir ve 2. satırda objeye atarken uyanıklık ederseniz şayet o string veriyi doğruca olarak boxing yapmaktasın.

Button denetlemeüne ikon koymak yürekin ekseri Image yahut BackgroundImage özellikleri kullanılır. Bir tasvir dosyası kullanarak bir Button aramaüne ikon bindirmek sinein bayağıdaki kabilinden bir harf parçkakımını kullanabilirsiniz:

Henüz sonrasında bu fonksiyonları kullanarak kıraat ve dolak yapabiliriz. Temel yetişek içinde bu fonksiyonlar kötüdaki şekilde kullanılabilir.

var a = 10.6; //a bileğteamülkeninin tipi double dır. var b = 20; //b bileğmaslahatkeninin tipi int dir. var c = "asd"; //c değhizmetkeninin tipi string dir. var d = true; //d değmedarımaişetkeninin tipi booldur. object tipi bileğmedarımaişetkenler

Report this page